***       Водещите вечерни новини       на 9 март 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 9 март 
Коментари Харесай

Водещите новини! СОС реши: местят паметника на съветската армия. Два американски бомбардировача В-52 кръжаха над Хасково


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 март   

 

Скулптурните фигури и барелефи от Паметника на Съветската войска в София да бъдат преместени в Музея на изкуството от интервала на социализма или върху “друг подобаващ държавен терен отвън централната градска част на града ”. Това решение взе Столичният общински съвет след над час и половина разправии.

***

„ Партия, която унищожи Мемориалa на Първи пехотен софийски и Шести пехотен търновски полк с имената на над 3000 починали български войни в Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война, в този момент е тръгнала да пази монумент на непозната окупационна войска, превзела България и наложила режим избран за незаконен, наред с фашизма и националсоциализма, избивайки без съд хиляди българи жители.

Не на нас тезите за паметта и историята, не на нас “.

***

***

Два стратегически американски бомбардировача Boeing B-52H Stratofortress летяха над Хасково и Кърджали в границите на подготвителни задачи. В продължение повече от два часа самолетите летяха в кръг над Югоизточна България.

Жителите на Хасково разясняват кръглите следи на бомбардировачите в обществените мрежи. От там излиза наяве, че полетите са почнали към 11:40 часа през днешния ден и са траяли до към 13:15 ч.

По-късно самолетите се отправили към Румъния, където единият най-вероятно е презаредил гориво във въздуха от въздушната цистерна Boeing KC-135R Stratotanker.

***

„ Северната дъга беше четвъртата автомагистрала, която проверихме. След инспекции се оказа, че и лотове на автомагистрала " Тракия " са в неприятно положение Имаше проблеми с качеството и количеството на асфалтовата настилка. При инспекция на автомагистрала " Хемус " в частта от София до Яна се оказа, че тя също е в неприятно положение “.

***

Момчета и девойки на възраст 9-18 години да се имунизират против човешки папиломен вирус. Това мнение е изпратено до Министерството на здравеопазването от Българската педиатрична асоциация.

***

25-годишната полицайка Симона Лулеова излиза от ареста. Окръжният съд в Благоевград промени мярката ѝ за неотклонение от " задържане под стража " в гаранция в размер на 5000 лева Лулеова, която е от Разлог, само че работи в Седмо РУ-София, е упрекната за държане на високорисково наркотично вещество. При инспекция преди към месец, в колата, която тя караше край Разлог, бе открит 478 грама канабис.

***

***

Добруджанската баница стана предпазен географски артикул, само че на… Румъния. 

Тя се бори за това от 2017 година

***

Петър Павел, някогашен главнокомандващ на чешката войска и почитан чиновник в НАТО, постави клетва, с която сложи начало на петгодишния си мандат като президент на Чехия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На изборите през януари Павел победи популиста и някогашен министър председател Андрей Бабиш с обещания да затвърди мястото на централноевропейската страна в Европейски Съюз и НАТО за разлика от предходния президент Милош Земан, който се опитваше да заздрави връзките с Китай и Русия.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР